bara meniu

Colposcopie

    Colposcopie  – este o metodă neinvazivă, folosită la diagnosticarea precoce şi rapidă a patologiei colului uterin, a vaginului şi a vulvei. Se realizează cu ajutorul colposcopului, un microscop binocular care permite vizualizarea modificărilor precanceroase și canceroase, precum și a particularităților țesutului sănătos.

    Metoda este recomandată de către medic în cazul unui rezultat anormal la testul Babeş Papanicolau, când a fost depistată prezența virusului HPV sau atunci când, în urma consultului, se constată că este posibilă existența unei patologii cervicale.

    În urma examinării colposcopice se decide dacă este necesară biopsierea zonelor cu modificări patologice. Biopsia se poate efectua în cursul colposcopiei iniţiale sau ulterior, sub control colposcopic.

colposcopie focsani

    Colposcopia

* se efectuează optim între zilele 8 – 14 ale ciclului menstrual şi în absenţa infecţiei vaginale (vaginită) sau a sângerarii genitale. Dacă există infecții, ele trebuie tratate înainte de efectuarea investigației. Se evită cu 48 de ore înainte administrarea de ovule, creme vaginale, tampoane interne, precum și contactul sexual. Este foarte important sa anunțați medicul cu privire la existența unei sarcini sau a alergiilor la diverse medicamente.

    Împreună cu testul Babeş Papanicolau şi testarea HPV, colposcopia ajută la diagnosticarea precoce şi rapidă a patologiei colului uterin, a vaginului şi a vulvei.