bara meniu

Obstetrica – ginecologie

Ginecologia este specialitatea medicală care urmărește depistarea și tratarea afecțiunilor sistemului reproducător feminin (vulvă, vagin, col uterin, uter, trompa uterină, ovar și glanda mamară). Această patologie poate include perturbări ale florei vaginale, BTS (boli cu transmitere sexuală), formațiuni apărute la nivelul organelor genitale interne, probleme de infertilitate, probleme ale menopauzei. Metodele contraceptive aparțin, de asemenea, sferei de interes a ginecologiei.

În strânsă legătură cu ginecologia, obstetrica se ocupă cu supravegherea femeii în perioada sarcinii, a nașterii, dar și postpartum.

În cadrul Novonatal – Cabinet Dr. Murgeanu Bogdana puteți beneficia de servicii de diagnosticare și monitorizare clinică a sarcinii, ecografiere a sarcinii, depistarea și abordarea sarcinii patologice ( vezi Medicina materno – fetala ), investigarea cauzelor infertilității si servicii de laborator. 

Aceste specialități medicale se adresează exclusiv femeilor.

cabinet ginecologie Focsani
cabinet ginecologie Focsani

În cadrul cabinetului Novonatal – Dr. Murgeanu Bogdana, într-o atmosferă profesionistă și prietenoasă, puteți beneficia de următoarele investigații ginecologice, necesare stabilirii diagnosticului corect:

Consultația ginecologică  – După începerea vieții sexuale, se recomandă consultația anuală, chiar dacă nu există simptome. Ea devine obligatorie atunci cînd apar stări posibil patologice (sângerări menstruale anormale, sângerări între menstre sau după contactul sexual, absența menstruației, secreții vaginale abundente și urât mirositoare, dureri pelvi-abdominale). Un control ginecologic presupune inspecția zonei genitale în poziție ginecologică, examenul cu valve și tușeul vaginal propriu-zis.

Alte examene ginecologice

Examenul citologic Babeș-Papanicolau sau Testul PAP – Această investigație, nedureroasă, neinvazivă și rapidă, se utilizează pentru screening-ul modificărilor colului uterin. Ea este cel mai important test-diagnostic pentru depistarea displaziei de col uterin (displaziei cervicale) și a cancerului de col uterin (cancerul cervical).

• Examenul secreției vaginale – Se recomandă la apariția modificărilor secrețiilor vaginale (miros neplăcut, culoare alb-tulbure sau transparentă sau nuanță gălbuie). Aceste simptome pot indica existența unei infecții, a unei boli cu transmitere sexuală, etc.

• Ecografia transvaginală – Este metoda imagistică cea mai utilizată de investigare a afecțiunilor organelor genitale feminine: uter, ovare, trompe uterine. Ea permite o examinare avansată, de mare acuratețe, cu ajutorul ultrasunetelor, folosind un transductor dedicat, cu frecvență și rezoluție mare, introdus în vagin.

• Colposcopia – Este o tehnică de examinare a colului uterin realizeată cu ajutorul unui microscop special (colposcop).